Hvordan gå fra stressa hverdag til feriemodus?

Hvordan kan jeg få fra hverdagen som er full av gjøremål, til til roligere feriemodus? Jeg vil jo så veldig gjerne nye sommer og ferie, men jeg klarer bare ikke å skru av denne bryteren. Og hva skal til for at ukene blir fine både for meg, og  familien min?

Akkurat dette har flere mammaer spurt meg om siste dager.

For deg som føler deg stressa, og som har vanskelig for å roe ned, klikk her: Gratulerer! Du klarte det – strålende jobba!

Jeg anbefaler deg:  Start med å sette deg mål for din sommer! 

 Uten målkan sommeren din bli hva som helst! 

Eller at andre sine ønskersetter rammer for din  sommer.. og du henger bare med, uten å være bevisst hva som er viktig for deg. 

I så fall er det stor mulighet for at du kjenner deg bare sliten og utmattet også når ferien er over, og du blir langt fra den du ønsker å være for dine barn gjennom sommeren.

Derfor utfordrer jeg deg til: 

Sette 3 mål for ferien din,  som du bestemmer deg for å følge, nå i sommer! 

sommer - mamma - ferie


  1. 1
     Ett mål for deg:  Ja, nå er det på tide å prioritere deg selv. De aller fleste mammaer prioriterer alle andre i familien først. Hva ønsker du av ferien din?  Eksempel:  Jeg ønsker meg en ferie som gir meg glede og energislik at jeg kan føle meg avslappet og uthvilt til å ta fatt på hverdagen i august.  Finn ut hva du vil gjøre mer og mindre av for å oppnå dette. (Kanskje en liten tur alene som rolig start på dagen er akkurat det du trenger) Deretter skriver du nedHva trenger du å gjøre helt konkret i ferien din, for å oppnå målet ditt? Det er avgjørende.. hva du faktisk vil gjøre for å  det til! 
  2. 2
    Ett mål for barnet dittGjør det samme her som  punkt 1: Hva er det barnet ditt trenger aller mestEksempelFerie med fine opplevelser, og kjenne på at hen får til og mestrer noe nytt, eller mer tid til å roe ned og slappe av.  Husk at mange av barna våre nå også er slitne etter dette annerledes skoleåret.  
  3. 3
     Ett mål for hele familien:  Finn ut sammen hva trenger dere aller mest som familie?  Tid sammen, eller også noe tid hver for dere  etter mange intensive måneder sammen?Husk at barna våre er ikke opptatt av hvilke ferier som koster mest. Tvert i mot! Test ut kortere turerog finne nyespennende aktiviteter der du bor. Eller nye opplevelser på tur ved sjøen, skogen eller fjellet, som er helt gratis!  Bestemme deg for at denne  sommeren vil bli fin.  Husk å legge lista lavt.. da er det størst mulighet for å komme i mål.

Går du rundt med bekymret for eget barn og skole, og ønsker beste start på det nye skoleåret? Send meg en mail, og få tilbud om en uforpliktende gratis prat (15 min) i starten av august. Da er vi i gang igjen. Du vil ukentlig få mail fra meg med inspirasjon, læring og tilbud om kurs og veiledning. Jeg vil hjelpe deg, trinn for trinn!


Ha en strålende sommer og ferie.

Varm sommerhilsen fra Helene

>
Skroll til toppen