OM MEG

bilde meg blå kåpe

Hei og velkommen hit!

Jeg er Helene og brenner for å hjelpe barna våre med utfordringer i skolehverdagen til mestring og glede. Det gjør jeg med å tilby nettkurs til foreldre, samt kurs og veiledning til skoler og andre fagpersoner om tema bekymringsfullt fravær og skoleangst.


Jeg har 28 års erfaring fra ulike roller i skolehverdagen, som lærer, skoleleder, ppt-rådgiver og rådgiver hos fylkesopplæringssjefen med ansvar for lærlinger og lærekandidater. Jeg har stått i praksisfeltet, i møte med tusenvis av elever, foreldre og fagpersoner i skolen, og har erfart gang på gang hva som hemmer og fremmer læring i skolen.

Jeg har tilleggsutdannelser innen veiledning/ledelse og er mental trener. 


Etter å ha jobbet i skolen i mange år, følte jeg på at jeg manglet verktøy i møte med elever og fagpersoner i skolehverdagen. Derfor valgte jeg å ta etterutdannelse som sertifisert NLP coach og NLP helsecoach. Det har gitt meg verdifull innsikt og forståelse i møter med både elever, foreldre og fagpersoner i skolen. 


I tillegg har jeg erfart som mamma.  Det er hovedgrunnen til at jeg deler med deg. Jeg har lykkes med å hjelpe min sønn med ADHD og flere tilleggsvansker til å fullføre og bestå videregående skole, selv om få trodde det var mulig! 


Nå jobber jeg på deltid som avdelingsleder innen opplæring, I kombinasjon med at jeg bruker min kunnskap og erfaring og tilbyr nettkurs og veiledning til foreldre. Siste tiden har jeg også stadig flere skoler som tar kontakt og kurs og veiledning I møte med egne elever, som har utviklet skoleangst og vegring.  

Min unikhet er at jeg er både erfaren fagperson I kombinasjon med egne opplevelser som mamma.. Denne erfaringen er så verdifull I møte både foreldre og fagpersoner I skolen.  

Min motivasjon for mitt arbeid, er at jeg brenner for å hjelpe deg, slik at du kan hjelpe eget barn eller elev til skolemestring.  


Ellers har jeg har vært gift i 30 år med samme mann, og vi har to flotte voksne sønner jeg er superstolt av! Vi bor på Kapp, utenfor Gjøvik, med nydelig utsikt over Mjøsa. 


Oppslag om mitt arbeid i media:

Siste året jeg flere ganger vært brukt som fagperson på tema skoleangst og vegring i media: 
  • NRK tv og radio, Helgemorgen, NTB, Dagsavisen, Romerikes blad, Oppland arbeiderblad, Fredrikstad blad og flere medier rundt i Norges land.
Hva sier forskning:
 Bekymringer fra skoleforskere og skoler viser at tallene har økt under pandemien. 
  • Utdanningsnytt i 2018, viser at 3,7 prosent av elevene i grunnskolen hadde fravær på én måned eller mer. Omregnet til landsgjennomsnitt tilsvarte dette 22.000 norske elever i barne- eller ungdomsskole med bekymringsfullt fravær. Dette tilsvarer ca. 1 elev i hver klasse. 
Her er noen mediaoppslag om tema:  Jeg skreddersyr kurs/veiledning både ved fysiske møter på skolen, og nettbasert. Dersom tema bekymringsfullt fravær/skoleangst er av interesse for din skole, er du så velkommen til å ta kontakt med meg på mail eller telefon, så avtaler vi tid til kort prat, helt uforpliktende.

Mail: helene@helenelunner.no eller tlf. 91759721


Her er min historie som var avgjørende for at jeg er her og deler:

Jeg har erfart at livet ikke alltid blir som forventet, og mitt liv tok en uventet retning da jeg fikk en nydelig sønn med ADHD, dysleksi,  og  tilleggsvansker for over 20 år siden. Jeg levde i flere år med følelsen av bekymring og maktesløshet. Da min sønn gikk i 3. klasse, bestemte jeg meg for å gjøre alt, for at han skulle få mulighet til å fullføre og bestå videregående skole. Jeg ble en løvemamma!

I dag ser jeg at: Uten min innsats, hadde min sønn mistet muligheten til å gjennomføre videregående skole, allerede tidlig i barneskolen. Nå har han fullført og bestått! 


Jeg har et stort hjerte for deg som har barn med utfordringer i skolehverdagen! Det er flere likheter enn ulikheter for barna våre som trenger hjelp i skolen. Ofte er årsak til vanskene av mindre betydning.. det avgjørende er hvordan du går frem for å hjelpe barnet ditt til mestring og glede i skolen.


Jeg vet at vi mammaer og pappaer som har barn med ekstra utfordringer i hverdagen, kan gjøre en stor forskjell, både for barna våre, oss selv, og resten av familien.


Det første trinnet for endring er at du virkelig ønsker å få til å hjelpe ditt barn. Deretter sette deg mål på veien, og , og gå for det hver dag, trinn for trinn.,Jeg ønsker å dele mine erfaringer med deg:Det jeg har fått til – kan også du få til!

Varm klem fra Helene

>
Skroll til toppen