OM MEG

bilde meg blå kåpe

Hei og velkommen hit!

Jeg er Helene og brenner for å hjelpe barna våre med utfordringer i skolehverdagen til mestring og glede. Det gjør jeg med å tilby online foreldrekurs, samt kurs og veiledning til skoler og andre fagpersoner om tema bekymringsfullt fravær og skoleangst.

Jeg har mer enn 25 års erfaring fra skolen, og har møtt tusenvis av elever og foreldre, som lærer, skoleleder, rådgiver hos fylkesopplæringssjefen med ansvar for lærlinger og lærekandidater, og nå sist som ppt-rådgiver i skolen. Jeg har stått i praksisfeltet, i møte med elever, foreldre og fagpersoner i skolen, og har erfart gang på gang hva som hemmer og fremmer læring i skolen.

Sist men ikke minst, er jeg mamma.. det er hovedgrunnen til at jeg deler med deg!  Jeg har utdannelse som lærer i økonomi og jus, og har flere tilleggs utdannelser innenfor coaching/veiledning/ledelse . 

Etter å ha jobbet i skolen i mange år, følte jeg på at jeg manglet verktøy i møte med elever og fagpersoner i skolehverdagen. Derfor valgte jeg å ta etterutdannelse som sertifisert NLP coach og NLP helsecoach. Det har gitt meg verdifull innsikt og forståelse i møter med både elever, foreldre og fagpersoner i skolen. 

Ellers har jeg har vært gift i 30 år med samme mann, og vi har to flotte voksne sønner jeg er superstolt av! Vi bor på Kapp, utenfor Gjøvik, med nydelig utsikt over Mjøsa. Her er forresten ett bilde fra her jeg bor - vakkert både vinter og sommer!


Her er min historie som var avgjørende for at jeg er her og deler:

Jeg har erfart at livet ikke alltid blir som forventet, og mitt liv tok en uventet retning da jeg fikk en nydelig sønn med ADHD, dysleksi,  og  tilleggsvansker for over 20 år siden. Jeg levde i flere år med følelsen av bekymring og maktesløshet. Da min sønn gikk i 3. klasse, bestemte jeg meg for å gjøre alt, for at han skulle få mulighet til å fullføre og bestå videregående skole. Jeg ble en løvemamma!

I dag ser jeg at: Uten min innsats, hadde min sønn mistet muligheten til å gjennomføre videregående skole, allerede tidlig i barneskolen. Nå har han FULLFØRT OG BESTÅTT!

INGEN trodde det var mulig kun for få år tilbake, unntatt meg da!

 Jeg har et stort hjerte for deg som har barn med utfordringer i skolehverdagen! Det er flere likheter enn ulikheter for barna våre som trenger hjelp i skolen. Ofte er årsak til vanskene av mindre betydning.. det avgjørende er hvordan du går frem for å hjelpe barnet ditt til mestring og glede i skolen.

Jeg vet at vi mammaer og pappaer som har barn med ekstra utfordringer i hverdagen, kan gjøre en stor forskjell, både for barna våre, oss selv, og resten av familien.

Det første trinnet for endring er at du virkelig ønsker å få til å hjelpe ditt barn. Deretter sette deg mål på veien, og , og gå for det hver dag, trinn for trinn.,Jeg ønsker å dele mine erfaringer med deg:Det jeg har fått til – kan også du få til!

Varm klem fra Helene

Oppslag om mitt arbeid i media:

Siste året jeg flere ganger vært brukt som fagperson på tema skoleangst og vegring i media: 
  • NRK tv og radio, Helgemorgen, NTB, Dagsavisen, Romerikes blad, Oppland arbeiderblad, Fredrikstad blad og flere medier rundt i Norges land.
Hva sier forskning:
 Bekymringer fra skoleforskere og skoler viser at tallene har økt under pandemien. 
  • Utdanningsnytt i 2018, viser at 3,7 prosent av elevene i grunnskolen hadde fravær på én måned eller mer. Omregnet til landsgjennomsnitt tilsvarte dette 22.000 norske elever i barne- eller ungdomsskole med bekymringsfullt fravær. Dette tilsvarer ca. 1 elev i hver klasse. 
Her er noen mediaoppslag om tema:  Jeg skreddersyr kurs/veiledning både ved fysiske møter på skolen, og nettbasert. Dersom tema bekymringsfullt fravær/skoleangst er av interesse for din skole, er du så velkommen til å ta kontakt med meg på mail eller telefon, så avtaler vi tid til kort prat, helt uforpliktende.

Mail: helene@helenelunner.no eller tlf. 91759721

Oppslag om mitt arbeid i media her:

>
Scroll to Top

Gå ikke glipp av nyheter!

Hver uke vil jeg dele inspirasjon og tips med deg
bilde meg blå kåpe