Å jul med din glede…eller er fallhøyden stor?

Jula er den tida på året med store forventninger... tradisjoner å følge og alt vi ønsker skal  være så perfekt!

Vi har lenge sett frem til høytidsdagene, og både vi voksne og barna våre  har store forventninger! Fallhøyden KAN bli stor, og dagene blir fort annerledes enn vi så for oss i forkant... 

julekule

Endelig etterlengtede fridager fra skole og arbeid for de aller fleste av oss! Juleferien gir oss et  pusterom fra hverdagen. 

Er JULA bare til GLEDE, eller opplever du noen utfordringer nå rett før jula starter?

Jeg vet av erfaring av juledagene kan være særlig utfordrende, for oss foreldre som har barn og ungdommer som strever med ulike utfordringer, med eller uten diagnoser!

Hva er annerledes i juledagene?

Vi har ofte helt andre rammer og innhold på dagene. Både barna våre og vi kommer ut av vante dagsrutiner med andre gjøremål og senere kvelder. Juleselskap hvor det forventes at barn og ungdommen vår  sitter til bords, mye lengre enn tålmodigheten tilsier.

Sammenligner du ditt barn  med andre barn på samme alder, er det stor mulighet for at du blir både lei deg og skuffet. Våre barn forsvinner fra bordet, altfor raskt, eller det blir bråk ut av små bagateller. Småting som eskalerer fort, og så er vi i gang!

Du og jeg føler på blikk og kommentarer over manglende grensesetting og bordskikk, for våre barn som ikke mestrer lange middager og store familieselskap. Vi blir lei oss, føler oss mislykket som foreldre og det er kort vei til følelse av skam! 

Få jula som du og din familie ønsker. Jeg anbefaler deg:

  1.  I stedet for å  gjøre alt du føler er forventet av deg disse juledagene. Fokuser på hva du og din familie har behov for.  Er det  samvær med familie og venner? Eller  tid til å roe ned alene? Være ute i full aktivitet, eller helt noe annet? 
  2. Prioritere og ta valg. Hva velger du? Og hva velger du bort? Husk at for hver ting du velger, er det alltid flere ting som må velges bort!  Finn ut hva som betyr mest for deg og dine
  3. Våge å takke nei! Prioritere å være sammen med familie og venner som gjør at du kan slippe ned skuldrene, og nyte samværet!
  4. Sett av litt tid, helt for deg selv! Gjør noe som gir deg glede og energi! Det trenger du for å starte med friskt mot i 2022

Jeg avslutter året med takknemlighet for deg som følger meg

JEG ØNSKER DEG OG DINE EN RIKTIG GOD JUL!

GLEDER MEG TIL Å HA DEG MED INN I det nye året! 

Varm juleklem fra Helene

>
Skroll til toppen