Førstehjelp for stressa mammaer som ønsker feriefølelse, raskt!

Har du akkurat fått ferie? Strever du med å gå fra en hektisk hverdag, til å oppnå feriefølelsen du ønsker deg?

I så fall, da har du samme utfordring som mange andre mammaer akkurat nå! 

sommer - vann-ball


Lang vei fra stressfylt hverdag til feriefølelse... 

Å hele tiden planlegge dagene som kommer, eller bekymre seg for ting som er skjedd i fortiden, er typisk for en hektisk og travel hverdag.

Kroppen din påføres da stress, og du opplever at det er vanskelig å stoppe opp og leve i nuet. Overgangen til ferie kan da føles som et lite sjokk for både kroppen og hodet ditt!

For hvordan roe ned tanker og hode som fortsatt spinner på  alle bekymringer.. og alt du har å gjøre? Du ønsker jo bare å  nyte ferien din! Og slettes ikke bruke mange verdifull feriedager på å roe ned..

Hvordan få feriefølelse raskest mulig? Få mine tips her:

 • 1
  Det skjer ingen ting før du starter! Bestem deg for en endring denne sommeren! 
 • 2
  Ta et valg om å være til stede  i ferien din,  i det som skjer NÅ! Ikke i fortida som er forbi, eller bekymre deg for fremtida.... Så enkelt og så vanskelig!
 • 3
  Når du reiser på ferie..  La tanker og bekymringer bli liggende hjemme! Se for deg at du legger de fra deg ett sted i huset ditt.. og lås de gjerne ned i en skuff, om du ønsker!
 • 4
  For å hjelpe deg til å være i nuet, bruk de 5 sansene dine: Se, høre, føle, lukte og smake.  Her får du en enkel øvelse av meg, som du kan starte med allerede i dag. Og du? Denne får du ikke til, uten å være til stede i øyeblikket!
 • 5
  SE: Hva ser du, akkurat nå? uansett om du er i bilen, på hytta eller hjemme.. fokusere på hva du ser.. Du sier til deg selv (høyt eller inni deg) - eksempel: Jeg ser blå himmel, jeg ser en hvit bil, jeg ser mange mennesker osv.
 • 6
  HØRE: Hva hører du akkurat nå? Gjør det samme som i punkt 3: Jeg hører fuglekvitter, vinden, latter, stemmer osv.
 • 7
  FØLE: Hva føler du akkurat nå? Gjør det samme som i punkt 3. Jeg føler meg…. glad, lettet, takknemlig, forventningsfull, føler sanda under føttene mine osv.
 • 8
  LUKT: Hva lukter du akkurat nå? Gjør det samme som i punkt 3. Jeg lukter…. sjø, blomsterduft, deilig mat, parfyme osv.
 • 9
  SMAK: Bestem deg for å nyte maten du spiser, og vær til stede i under måltidet! Spis rolig! Jeg lover deg, både mat og drikke vil smake mye bedre enn om du bare sluker maten mens tankene dine er et helt annet sted! Deretter gjør det samme som i punkt 3. Den deilige pizzaen smaker… , Den kjempegode isen smaker… ,

HUSK: Øvelse gjør mester!

Det avgjørende er å gjøre - bestem deg for å starte i dag!  Jeg ønsker deg en flott sommer!

P.S! Har du forresten planlagt hva du ønsker å få ut av ferien din?

Hvordan ønsker du å føle deg når ferien er over? Ønsker du å føle deg full av energi - klar for nytt skoleår? Ja da trenger du å gjøre noe hver dag som tar deg til målet ditt. Og husk:  Det handler ikke om å reise lengst, eller ha de dyreste ferier.. men hva du ønsker å få ut av dagene dine for deg selv, familien din og kanskje sammen med venner.  Har du det klar? Dersom ikke - start under her!

Få mine tipsfor å oppnå den ferien du ønsker deg!

 

bilde meg, nært, blå kjole

HEI, JEG ER HELENE

Ønsker du å vite mer hvordan du kan hjelpe barnet ditt i skolen? Få jevnlig nyheter fra meg rett i innboksen din!

Ved å legge igjen navn og e-post, samtykker du til å motta e-post fra meg. Se mine betinger for personvern for mer info her. Det vil alltid være link for å melde seg av alle e-poster du mottar fra meg.

>
Skroll til toppen