Jeg er da ikke god nok til å få en venn…

Mange av barna våre som har utfordringer i skolen, gjør alt de kan for å skjule det.. Sier de har det bra, selv om de egentlig er lei seg, føler at de ikke er gode nok, og trenger hjelp. 

Gjelder det også for ditt barn?

jente, oppgitt på skolen


Vet du hva barnet ditt som har vansker i skolen mister aller først? 

Tro på seg selv, tro på at han kan mestre fag som alle andre i klassa.

Eller tro på at hun kan få en venn.. . Som jenta jeg møtte for en tid tilbake, Hanne:

Jeg ønsker meg så en god venn, det har jeg ikke hatt på flere år.  

Men det skjer jo ikke.... Ingen vil være venn med meg, for jeg jeg er da ikke god til noe som helst. sa hun og kikket opp på meg, med tårer i øynene..

Kroppsspråket viste at hun hadde gitt opp. Lut i skuldre, og blikket festet i gulvet for det meste. Jeg fikk så vondt av denne nydelige jenta..

Jeg er vant til å møte barn og ungdom som har det tøft..

Likevel berørte dette meg  veldig, og jeg måtte tørke bort ei tåre fra øyekroken...

 Etter å ha tenkt meg litt om, fortsatte jeg :

Jeg ser og hører at du er lei deg fordi du ikke har en venn. jeg blir så trist når jeg hører du sier at du ingen vil være venn med deg. Du er ei flott jente med masse ressurser, kan jeg få lov til å bevise det for deg?

Har ditt barnet ditt også mistet troa på seg selv, slik som Hanne?

 Slik at hun ikke tror hun er god til noe som helst og føler at han ikke er gode nok til å få seg en venn?

Ja, jeg har en følelse av at barnet mitt ikke har det bra, men jeg orker ikke å gå inn i det, det gjør så innmari vondt i mammahjertet. Også føler jeg meg så innmari usikker på hvordan jeg håndterer det. Hva kan jeg gjøre?

Det sa en mamma som tok kontakt med meg for noen dager siden.

Eller er du en av mange som tenker at skolen til barnet ditt order dette?

Heldigvis får mange av barna våre hjelp fra skolen, men all forskning og statistikk viser at langt fra alle får hjelpa de trenger.

Hva er det aller første du kan gjøre?

Jeg anbefaler deg:

  1. Ta deg tid, stoppe opp og finne ut:  Hvordan har barnet ditt det.. på egentlig! 
  2. Snakk med barnet ditt. Fortell at du ser at han ikke har det bra 
  3. Vis at du virkelig bryr deg om hvordan hun har det, og ønsker å hjelpe!

Og du? Bestem deg for å starte i dag. Det skjer ingen endring med bare å tenke på at du burde gjøre..

Alle stegene for å oppnå endring har jeg delt med mammaer i Løvemamma portalen, slik at de kan bli trygge på hvordan hjelpe sitt  barn.

Jeg har erfart med min sønn, og i møte med tusenvis av elever og foreldre i skolen: Du kan gjøre mye for å hjelpe barnet ditt å få tilbake troen på seg selv. Slik at han også føler seg god nok til å få en venn. Det kan gjøre den store forskjellen!

Følg med de neste dagene - jeg vil dele flere historier med deg.

Varm hilsen fra Helene

P.S! Ønsker du å høre mer om hva du kan gjøre for å komme i gang med å hjelpe ditt barn?Jeg inviterer deg med på gratis nettseminar i kveld kl. 18-1945. Her vil du få 3 nøkler for å hjelpe ditt barn til mestring og glede i skolen. Klikk her for å sikre deg plass: 

>
Skroll til toppen