Historien om Aurora, fra å tvile på seg selv til skolemestring!

I dag har jeg lyst til å dele en vakker historie med deg. Det er historien om Aurora som skulle starte på skolen. Den gleden og iveren hun hadde ble brått overskygget og skolestarten ble brå.

Hvordan var det da barnet ditt gikk fra trygge rammer i barnehagen til å starte på skolen? 

Aurora  skulle starte på skolen, og var vel forberedt med ny sekk og nytt pennal. Kjolen var strøket og alt var klart. Hun skulle starte spent og forventningsfull på  skolen  i  august! 

Både hun og mamma gledet seg. Det var en stor milepel der de møtte opp og hørte rektor lese opp navnet hennes.  

Det ikke mamma var forberedt på var endringen som skulle komme etter bare få dager. Den blide jenta forandret seg. Skolegleden forsvant rett og slett. Mammaen til Aurora fikk raskt en følelse av at noe var galt.  


Forsiktig spør hun over flere dager. «Hva er fint på skolen? Er det noe i skolen du ikke liker? Kan du fortelle meg om det? Hva skulle du ønske var annerledes?»

Litt etter litt kom det frem. Aurora, den følsomme og forsiktige jenta, hadde fått en bekymring for skolen.  


 Det slo ned som en bombe for mamma: Mange elever i klassa kunne allerede å lese og skrive før første skoledag.

Aurora startet på skolen for å lære, hun var full av motivasjon og iver for å lære bokstaver.

Men gleden ble snudd til frykt da hun forstod at de andre allerede kunne skrive bokstaver og lese. Hun fikk følelsen av å ikke være god nok og at hun ikke var like flink som de andre barna som stolt viste frem hva de kunne.  

 

Hun hadde jo gledet seg til å lære dette NÅR hun begynte på skolen.  

jente, oppgitt på skolen

Mammas første tanke var: Hvorfor tar ikke skolen tak i dette? Hvorfor har ikke lærer sagt noe? Opprørt tok mamma tok kontakt med meg. Etter en coachingtime, hadde hun en plan på hvordan hun ville gå frem, slik at Aurora kunne få tilbake gleden over skolen!  

Planen vi laget var at mamma straks tok kontakt med læreren. Selv om hun var redd for å bli avvist med at dette er bagateller, fortalte hun om Aurora. Hun gjorde det tydelige at de trengte hjelp fra skolen.  


Mamma ble tatt på alvor av en dyktig lærer som ble takknemlig for at hun våget å være ærlig og tok kontakt så raskt. Læreren hadde ikke oppfattetAurora sine bekymringer. 

Og vet du hva? Det samme temaet gjaldt for andre elever i klassen også.  


Dagen etter samtalen hadde lærer klare tiltak, til beste for Aurora og de andre som var i samme båt. Det startet med en god samtale med klassa om forventninger til skolestart, og hva de ville lære på skolen fremover. 

Læreren fortale at vi alle er ulike som personer, med ulikt utgangspunkt og det er helt greit. Vi har alle samme verdi for det!  


I løpet av få dager kom Aurora igjen gledesstrålende hjem fra skolen!  


Følsomme Aurora sine tanker og følelser om at hun ikke var flink nok, ble raskt snudd tilbake til glede og forventning om læring. Læreren viste at det var helt greit å starte på skolen uten å kunne lese og skrive. 


Avslutning på denne historien kunne vært helt annerledes om mamma ikke hadde vært så snarrådig og søkt hjelp. Aurora sine negative tanker og følelser, ville vokst, raskt! 

 Hun ville kjent på følelsen av å ikke være god nok! Startet hver dag med å grue seg til å gå på skolen. 

Allerede i 1.klasse!

 

Dette kunne vært starten på historien om Aurora, en elev med økende fravær og skoleangst. Angsten som får god næring og grobunn fra starten på 1.klasse.


Innen 4. klasse kunne Aurora vært en av mange elever med skoleangst og vegring!  

Nå ble det en solskinnshistorie og Aurora blomstrer i skolen. 


Kjenner du deg igjen i historien jeg deler her?

Du er så velkommen med på GRATIS FORELDREKURS - KLIKK HER FOR PÅMELDING:

Tema er: 

3 unike steg for å hjelpe barnet ditt som har vansker med å komme på skolen. 


bilde meg blå kjole

Ja, jeg ønsker å få mer info om kurs med tema vegring for skole og angst!

Dette er helt uforpliktende! Jeg vil sende deg mer info om tema og kurset, og det er helt opptil deg om du ønsker å delta!

>
Skroll til toppen